Slik måler du ringstørrelsen din

Finn din ringstørrelse

Mens vi damer har stålkontroll på kles- og skostørrelse blir de fleste svar skyldig når man spør om størrelse på ring. Vi har derfor samlet våre beste tips for å måle rett ringstørrelse.

Det sikreste tipset er selvfølgelig å stikke innom nærmeste gullsmed for å måle enten fingeren eller en ring som passer. Men det finnes også gode metoder for å måle hjemme!

Norske ringmål tilsvarer innvendig omkrets av ringen, målt i mm. Den ligger ofte mellom 50 og 60 på kvinner, og kan måles på følgende måter:

  1. “Papirremsetrikset”: Lag en papirremse med passe bredde. Legg den om fingeren ringen skal passe til. Noter en strek NØYAKTIG der enden møtes. Mål lengden på remsen frem til streken – dette er ringmålet ditt. Ex: Lengde: 54 mm – ringstørrelse 54. Ligger du midt i mellom anbefaler vi at du går opp – det er bedre at ringen er litt løs enn for stram.
  2. “Mattetrikset”: Mål innvendig diameter av en ring som passer – i mm. Gang denne med 3,14. Svaret du får tilsvarer ringstørrelsen din. Her er det VELDIG viktig å måle HELT nøyaktig – dersom du bommer på 1 mm blir ringen 3 størrelser feil. Det er også viktig å passe på at ringen er HELT sirkelrund. Noen ringer kan bli litt ovale etter mange års bruk, og det vil gi feil mål.
  3. “Reguleringstrikset”: Dersom du synes dette fortsatt er vanskelig så finnes det heldigvis mange fine ringer som er såkalt “regulerbare”. Det betyr at de har en åpning på ringskinnen som gjør at de kan bøyes ut eller inn for å tilpasses de fleste ringstørrelser.
    Vi anbefaler også at du går opp en størrelse for brede ringer – de “bygger” mer og føles lettere trange.

Et siste tips er å notere ned ringstørrelsen din slik at du ikke glemmer den. Lag et notat på telefonen eller heng en lapp på kjøleskapet. Hint hint!

Ble du inspirert? Se alle våre flotte ringer!